Maalta Ainiaan – Villen tie ainialaiseksi

07.08.2019

Olen Heinolasta lähtöisin ja nuoruus tuli vietettyä maaseudun rauhassa. Lukion sekä armeijan käytyäni päätin lähteä opiskelemaan IT-alaa englanniksi, englantia kun oli jo päivittäin tullut käytettyä muutenkin silloisen hollantilaisen ystävän – nykyisin vaimon – kanssa keskustellessa. Kävin Laurean Ammattikorkeakoulussa Business Information Technology-tutkinnon, jonka loppua kohden aloin miettimään, mistähän sitä töitä saisi ja vieläpä omalta alalta.

Koulun penkiltä ainialaiseksi

Academic Workin listoille tuli laitettua itseni, josta minua tarjottiin Ainialle ja sehän tärppäsi. Sain käytyä kouluni loppuun työn ohessa ja olin saman tien tervetullut porukkaan, vaikka olenkin näitä konkareita jonkin verran nuorempi. Parin kuukauden ajan työskentelin Academic Workin kautta, kunnes minut palkattiin virallisesti ainialaiseksi.

Laaja työnkuva palkitsee

Olen päässyt tekemään hyvinkin erilaisia töitä tässä reilun kahden ja puolen vuoden aikana. Minun vastuullani on ollut mm. Ainian webbisivujen päivitys, erilaisten kuvamateriaalien luominen ja muiden ainialaisten avustaminen tarvittaessa. Eli hyvinkin paljon tehnyt asioita sisäisesti ja “piilossa”, mutta se oikeastaan sopiikin minun persoonalleni, minkä olen huomannut myöskin vapaa-aikana, kun pelailen videopelejä ja valitsen usein tukiroolin. Olen yleensä porukan hiljaisin ja puhun silloin, kun on asiaa. Joskin aina se ei tarkoita sitä, että se on mitään järjellistä.

Olen kuitenkin päässyt tarjoamaan osaamistani asiakkaillekin, esimerkiksi scriptien kirjoituksessa ja visuaalisten elementtien luomisessa. Nyt uusimpana työmaana on meidän uusi tuoteperhe Switchboard Guys, jossa toimin asiantuntijan roolissa. Tulikin jo pyörähdettyä Hollannissa kouluttautumassa sertifioiduksi asiantuntijaksi yhteen tuotteista.

Onnistumisien ohella ei tietenkään täysin epäonnistumatta olla selvitty, mutta jokaisesta tapauksesta on yli päästy, virheet korjattu ja seuraavalla kerralla ollaan oltu kahta viisaampana. Jos ei muuten, niin ainakin niiden “älä hemmetti tee näin”-muistiinpanojen kautta. Huumorilla ja itsekriittisyydellä on ollut suuri rooli tässäkin. Aina löytyy parannettavaa ja eteenpäin mennään.

Fiilikset työskentelystä

Minulta on usein kysytty, että vieläkö olet Ainialla töissä ja mitä olet tykännyt. Vastaukseni on pysynyt samana koko tämän ajan: Kyllähän minä ja minnekkäs minä täältä lähtisin. Ainialla on mahtava tiimi, jossa vitsit (niin hyvät kuin huonotkin) lentävät ja on aina hyvä meininki ja työtahti. Olen saanut paljonkin vastuuta eri tehtäviin ja pääsen tekemään mielenkiintoista työtä, jota arvostetaan.

Mitä näkyy kiikarissa?

Kiikarissa näkyy hyvinkin paljon, lähinnä liittyen Switchboard Guys -ratkaisuun. Kunhan kesälomista päästään yli, niin taitaa kalenteri olla täynnä niin demoiluja kuin asennuksiakin. Siinä ohessa tulee varmaankin muitakin juttuja tehtyä, mutta pääpaino on ehdottomasti siellä.

Ville Tiira

Solution Consultant