Tietosuojavastaava: nämä haasteet saatat kohdata tietopyyntöjen käsittelyssä

01.06.2018

Tietosuojavastaava kohtaa monia haasteita yrittäessään täyttää GDPR:n asettamia vaatimuksia. Me tunnistimme neljä yleisintä ongelmaa, joihin sinäkin todennäköisesti voit törmätä (ja joihin meillä on ratkaisu).

Näkyvyys on huono ja ahdistaa

Et pysty seuraamaan tietopyyntöjen prosessia tehokkaasti, kun läpinäkyvyys on huono. Saatat olla myös epätietoinen siitä, mitä on jo tehty ja mitä tietoja toimitettu pyytäjälle, onko häntä informoitu prosessin etenemisestä ja uupuuko vielä jotain. Heikko läpinäkyvyys prosessissa heikentää luottamusta puolin ja toisin.

Laivapojat temmeltävät kapteenin kajuutassa

Tiesitkö, että lukuisissa yrityksissä monet ihmiset käsittelevät jatkuvasti tietoja, joita heidän ei edes kuuluisi nähdä? Tätä voi tapahtua myös teidän yrityksessänne. Saatat miettiä, onko tietoturva asianmukaisesti hoidettu keräysprosessin aikana ja onko pyytäjä tunnistettu aukottomasti. Turvallisuus on tietopyyntöprosessissa syytä ottaa vakavasti, sillä sen laiminlyömisellä voi olla merkittäviä seurauksia.

Kuka tervaa kantta, kuka on ruorissa?

Sinulla on todennäköisesti edessäsi tietopyyntöprosessin osien vyyhti, joka on solmussa kuin lankakerä. Kysyt itseltäsi: Mitä oikein pyydettiin ja vastaako tietojen toimitus pyydettyä? Oliko pyytäjä kuluttaja, partneri vai työntekijä? Onko keräysprosessissa toimittu oikein? Tietopyyntöprosessin selkeys helpottaa ja nopeuttaa kaikkien siihen osallistuvien työtä.

Kurssi asetettu mutta purjeisiin ei tuule ja airot ovat hukassa

GDPR astui jo voimaan ja huomaat, että tietopyynnöt painavat päälle ja niiden käsittely tuntuu monimutkaiselta ja hitaalta prosessilta. Saavutatteko asetuksen mukaisen aikamääreen? Jos ette, mitä seuraamuksia siitä voi syntyä? Työkalu, jolla tietopyyntöprosessi helpottuu ja voitte tunnistaa pyytäjän luotettavasti, on hankittava tänään, eikä vuoden päästä.

Kuinka Data Privateer ratkaisee nämä ongelmat?

Luottamus: Data Privateerin avulla tietopyyntöjen prosessia on erityisen helppo seurata ja tietojen kerääminen on hallittua. Data Privateer parantaa luottamusta tietopyyntöprosessin jokaisessa vaiheessa.

Turvallisuus: Data Privateerin selkeästi segmentoitu käyttöoikeusrakenne takaa sen, että tiedon näkevät vain ne, joilla on siihen oikeus. Pyytäjä myös tunnistetaan aina turvallisesti.

Selkeys: Data Privateerissa tietopyyntö ohjautuu automaattisesti tilaajan roolin mukaisesti oikealla tavalla, jolloin kutakin tietoa käsittelee vain siihen oikeutettu henkilö.

Nopeus: Data Privateerin tekninen käyttöönotto on erittäin nopeaa. Jos muut hommat ovat kunnossa, saatte sen käyttöönne jopa viikossa ja voitte siirtyä tietopyyntöjen käsittelyssä tyynemmille vesille.


Tutustu Data Privateeriin