Skype for Business Online ”End of life” – mahdollisuus työntekijäkokemukselle

12.03.2020

Hei organisaatio, on aika laatia 0365 Teams-siirtymäsuunnitelma!

Skype for Business Online ”End of life” on virallisesti 31. heinäkuuta 2021. Jos tekin olette siirtyneet jo Teamsiin tai tämä on roadmapillanne, jatka lukemista.

Työntekijäkokemuksen merkitys

Nykypäivän työntekijäkokemus syntyy toki merkityksellisyyden sekä inhimillisyyden tunteista ja psykologisesta turvallisuudesta, mutta erityisesti päivittäinen arki- sekä työvälineiden toimivuus vaikuttaa paljon fiilikseen.

Jos ajatellaan esimerkiksi tietotyöläisiä, työpaikan pitää pystyä tarjoamaan mahdollisimman hyvää teknologiaa työntekijöidensä käyttöön. Ei haluta tehdä töitä tehottomasti, koska se yksinkertaisesti turhauttaa. Mainittakoon näistä turhautumiseen johtavista haasteista esimerkiksi järjestelmien välillä pomppiminen, turhaan kulutettu aika tiedon etsimiseen, kehnot käyttöliittymät, tai eri kanavasta piippaavat yhteydenotot, ruuhkaisen puhelinvaihteen lisäksi.

Teknologia tukee työntekijän onnistumista

Nykyteknologialla voidaan varmistaa myös laadukas sisäinen asiakaskokemus. Sisäisen kommunikaation tehostaminen voi parhaimmillaan nostaa yhteisöllisyyden ja suorituskyvyn ihan uudelle tasolle, joka luonnollisesti johtaa myös parempaan asiakaskokemukseen.

Mitä jos ottaisitte merkittävän askeleen sisäisen kommunikaation tehostamisessa, samalla kuin uudet työvälineet otetaan käyttöön? Teams tuo jo itsessään paljon kaikkea uutta, mutta se voi toimia myös isona yhdistäjänä. Ja jos teillä on jo Teams käytössä, miksi ette hyödyntäisi sitä parhaalla mahdollisella tavalla?

Anywhere365 osaksi olemassa olevaa kokonaisuutta

Ainian Switchboard Guysin Anywhere365 on ratkaisu, joka on kuin näkymätön ”päällystakki” organisaation käytössä olevien kanavien ja järjestelmien ”päälle”.  Anywhere365 hyödyntää Office365-infrastruktuuria ja kytkeytyy olemassa oleviin (tai tuleviin) kanaviin, eikä uusia ulkopuolisia järjestelmiä tarvitse opetella. Käyttöliittymä on helppo ja visuaalisesti miellyttävä.

Työntekijä voi hallita ja ohjata kaikkia yhteydenottoja keskitetysti suoraan Teamsin kautta. Ratkaisun avulla voidaan tehostaa kommunikointia myös integroimalla järjestelmään puheluiden ja sähköpostien lisäksi mm. Whatsapp, sosiaalinen media jne.

Anywhere365:n avulla voidaan:

Oona Kankkunen

Sales Innovator